Kennis is er om te delen


De wereld een beetje mooier maken. Vanuit die gedachte deel ik graag mijn kennis en kunde. Dat doe ik al jaren als docent, trainer, coach én intervisiebegeleider.

 Docent bij Nyenrode Business Universiteit

Sinds 2005 doceer ik aan de Nyenrode Business Universiteit. Daar geef ik het vak ‘Beginselen Recht’ aan studenten van de opleiding Accountancy. Tijdens de colleges behandelen we de deelgebieden van het Nederlandse recht, privaatrecht in het bijzonder. Denk daarbij aan goederenrecht, overeenkomstenrecht, ondernemingsrecht, faillissementsrecht en arbeidsrecht. Omdat dit is waar de accountant in de praktijk mee te maken krijgt. En omdat dit is waar ik in de praktijk als advocaat werk.

Trainer Nederlandse orde van advocaten

Sinds 2012 train ik advocaten in opleiding bij de beroepsopleiding voor advocaten. In deze opleiding worden zij (na een studie Nederlands Recht) in drie jaar klaargestoomd voor de praktijk. Ik train hen in beroepsvaardigheden: onderhandelen, presenteren, oplossingsgericht werken en timemanagement. Daarnaast train ik advocaten in beroepsattitude en ethiek. Alles gaat hierbij om ethische bewustwording, (financiële) integriteit en het ontwikkelen van een moreel kompas.

Coach

Ik ben professioneel opgeleid tot coach. Ik help professionals zoals advocaten, accountants en notarissen bij vraagstukken over (samen)werken, balans en omgaan met stress. Coach zijn levert veel op. Ook voor mijn werk als advocaat. Ik achterhaal namelijk snel welke benadering een vraagstuk nodig heeft. Is een probleem wel juridisch? Of eerder praktisch of mensgericht? Want soms líjkt iets juridisch, maar is dat het niet. Dan heeft iemand meer aan een eerlijke terugkoppeling. En worden conflicten niet onnodig uitgevochten in de rechtszaal.

Ook gecoacht worden?

Intervisiebegeleider en peer reviewer

De Nederlands Orde van Advocaten hecht aan een hoge kwaliteit van dienstverlening in de advocatuur. Daarom moeten advocaten verplicht sinds 2020 deelnemen aan intervisiebijeenkomsten. Daar sta ik volledig achter. Want al sinds 2012 begeleid ik groepen advocaten bij intervisies. Denk daarbij aan het creëren van een prettige, veilige intervisiesfeer en het leren inbrengen van eigen casuïstiek. En sinds 2020 ben ik bovendien peer reviewer.